Facebook Toestaan Niet toestaan

Zandvoort 2 promoveert naar 2e klasse

18 juni 2018 8:30

In een zinderend duel tegen HCSC uit Den Helder heeft het team van Marc Buchel promotie afgedwongen naar de 2e klasse!

Nacompetitie voetbal is eigenlijk niet te vergelijken met een competitie wedstrijd, maar meer met bekervoetbal.
De mouwen worden opgestroopt en in dat ene duel zal alles gegeven moeten worden.

Nu had Zandvoort al 2 tegenstanders betrekkelijk eenvoudig opzij gezet, bij HCSC uit Den Helder was dat niet het geval.

Het was in de eerste helft Patrick vd Oord die de 0-1 noteerde.  Met kansen op de 0-2 en 0-3 was het toch HCSC dat de gelijkmaker voor de thee produceerde. In de 2e helft brachten 2 rode kaarten aan Zandvoort zijde donkere wolken boven het afdwingen van promotie.

De verlenging diende zich aan, en nog steeds had Zandvoort de score op 1-1 weten te houden. Ook in de verlenging kwamen beide teams niet tot scoren, waardoor het aankwam op penalties.

Arnold Jongejans pakte de eerste penalty feilloos, waarna Roxy, Paul en Patrick voor een 3-2 voorsprong zorgden. De penalty van HCSC werd gemist, waardoor de net 17 jaar geworden Daan Michielsen aan mocht leggen voor promotie naar de 2e klasse.  Hij deed dit voortreffelijk en schoot Zandvoort 2 fantastisch naar de 2e klasse!

Je kunt je voorstellen dat er uitbundig feest gevierd werd in en op het terrein van HCSC en de busreis richting Zandvoort was zeer zeker een prettige rit!

Jan-Willem bedankt voor je support en inzet voor het 2e!